Tuija Varjoranta

Minulla on pitkä koulutus ja työkokemus taiteen tekemisen ja opettamisen alalla. Minulla on sekä taideterapeutin että taitelijan ammattikoulutus. Steiner-koulun opettajaksi valmistuin Snellman-korkeakoulusta. Sen jälkeen kävin kolmivuotisen taideterapiakoulutuksen englantilaisessa Tobias School of Art & Therapy -koulussa. Kuvataiteilijaksi (BA) opiskelin Dublinissa ja  täydensin koulutustani  vielä  yksivuotisella Drawing and Visual Inquiry -kurssilla Galwayssä, Irlannissa.

Suomessa olen pitänyt maalaustaideterapiakursseja noin kaksikymmenen vuoden ajan. Dublinissa asuessani toimin Steiner-koulun maalausopettajana ja taideterapeuttina, sekä työskentelin erilaisten ”community arts” -projektien parissa. Kildaressa työskentelin myös  Vanhan Myllyn taidekeskuksessa (Liffey Arts Resource Center). Siellä koordinoin ja fasilitoin taidetapahtumia,  mm. näyttelyitä ja konsertteja. Myllyllä minulla oli myös oma ateljee, jossa työskentelin keskuksen taiteilijana. Minulla on ollut useita yksilö- ja ryhmänäytteilyitä Suomessa, Englannissa, Irlannissa ja Virossa.

Suomeen muutin syksyllä 2016. Kurssitoimintani jatkuu  työhuoneellani Alppilassa ja Lapinlahden Lähteellä. Kesäkursseja pidän Harakassa ja Mustasaaressa. Viime aikoina olen monipuolistanut kurssitoimintaani, esim. yhdistämällä maalaamisen kirjoittamiseen tai luonnon havainnointiin yhteistyössä puutarhapedagogin ja luovan kirjoittamisen ohjaajan kanssa.

Taidenäyttely Helsingin Trend Opticissa 29.8.–17.9.2019

Taidemaalareiden Tuija Varjorannan ja Olavi Pajulahden teokset piristävät Trend Opticin liikeikkunaa osoitteessa Bulevardi 13, Helsinki. Lämpimästi tervetuloa näyttelyavajaisiin torstaina 29.8. klo 18 alkaen. Tarjolla on juomaa ja pientä suolaista. Tule viihtymään ja nauttimaan taiteesta! Tapahtuman linkki: Facebook

Lue lisää »
© 2023 Tuija Varjoranta | Toteutus: Luova Toimisto Särmä